Laadpaal laten plaatsen
Een laadpaal laten plaatsen
waarom zou je het doen, en wat kost het?
Elektrische auto’s worden steeds populairder, en dat is niet zonder reden. Brandstof wordt namelijk steeds duurder en meer en meer mensen willen hun steentje bijdragen aan de betere wereld van morgen. Een elektrische auto vraagt echter wat aanpassingen, om te beginnen moet je zo’n auto immers laden met elektriciteit. In plaats van een bezoekje te brengen aan het tankstation moet je met een elektrische auto naar een laadpaal rijden. Dat brengt echter wat nadelen met zich mee, elektrische auto’s hebben namelijk redelijk wat tijd nodig om volledig op te laden. Dat is niet handig, want dan zal jij waarschijnlijk moeten wachten. Daarom kiezen veel mensen ervoor om thuis een eigen laadpaal te laten installeren. Maar wat kost een laadpaal engelijk en wie betaalt het? We beantwoorden deze en nog vele andere vragen in dit artikel!
Een laadpaal kopen en installeren
Om er zeker van te zijn dat je laadpaal goed en veilig geïnstalleerd wordt, kun je beste een expert inschakelen. Bij De Groene Investering hebben we de nodige ervaring en kennis om laadpalen te plaatsen. Uiteraard wil je graag weten hoeveel het kost om een laadpaal te laten installeren. Helaas kunnen we niet zomaar een antwoord vormen op deze vraag, de kost van het laten installeren van een laadpaal is namelijk afhankelijk van een aantal factoren. Dat is uiteraard niet wat jij wilde horen, dus bij deze: een laadpaal kopen en laten installeren kost vaak tussen de 1.000 en 2.000 euro.
Wie betaalt de laadpaal: particulier of auto van de zaak?
Ben je een particulier en heb je jouw elektrische auto dus zelf gekocht, dan moet je helaas ook zelf de kosten van de laadpaal betalen. In sommige gemeenten kun je wel profiteren van vergoedingen en/of voordelige leningen voor de aankoop van een laadpaal.
Ben je een werknemer en kreeg je jouw auto van de zaak? Dan hebben we goed nieuws voor jou! Jou werkgever zal dan immers ook moeten betalen voor de laadpaal, de installatie van de laadpaal en eventuele aanpassingen aan de meterkast. Veel werknemers vinden het moeilijk om dit te regelen, maar geen paniek we helpen je hier graag bij!
Waarom een laadpaal laten installeren door De Groene Investering
Elektriciteit is en blijft gevaarlijk, het is dus belangrijk om een expert in te schakelen wanneer je een laadpaal laat installeren. Deze heeft immers de nodige ervaring en kennis om een laadpaal professioneel en veilig te kunnen installeren. Wij zijn zo’n experts die veel ervaring hebben met het plaatsen van laadpalen. Bovendien vragen we hier, in tegenstelling tot veel van onze concurrenten, een eerlijke prijs voor en geven we je steeds advies.
Hoe snel kan een laadpaal geïnstalleerd worden?
Wanneer je ons contacteert, regelen we binnen 1 week een afspraak. Tijdens deze afspraak bekijken we samen met jou wat de mogelijkheden zijn, en wat jouw eisen en wensen zijn. Na deze afspraak volgt binnen 3 weken de installatie van je eigen laadpaal. Zo kun jij genieten van de vele voordelen die een laadpaal te beiden heeft en je steentje bijdragen aan een beter milieu.
Hoeveel kost een snellader?
Wil jij ook een snellader, zodat jouw elektrische auto nog sneller kan opladen? Dan moet je iets meer betalen, een snellader is namelijk een stukje duurder dan een gewone lader. Maar hoeveel duurder is zo’n snellader dan? Wel, voor een snellader moet je al snel € neerleggen. Let op: ook de prijs van een snellader is afhankelijk van heel wat factoren, de prijs van een snellader kan dus ook erg verschillen.
Onze conclussie
Een laadpaal laten plaatsen is nog nooit een beter idee geweest
De prijs van een laadpaal is immers drastisch gezakt net zoals de prijs van een elektrische wagen. Ook wordt het steeds dringender om actie te ondernemen tegen de actuele klimaatopwarming. Werknemers hoeven niet eens zelf te betalen voor een laadpaal, de werkgever is immers verplicht om ook de laadpaal te betalen. Particulieren zullen helaas wel zelf moeten betalen voor de laadpaal. Hoewel de aankoop van een laadpaal op het eerste gezicht duur lijkt, bespaar je er zelfs als particulier veel geld mee. Een elektrische auto opladen kost namelijk ongeveer 750 euro per jaar terwijl brandstof ongeveer 1200 euro per jaar kost.
Zo, in deze blog gaven we je veel informatie over laadpalen, snelladers en elektrische wagens. Wil je nog meer info? Dan kun je eens surfen naar onze website, want daar kun je informatie over onze laadpalen maar ook over onze andere groene producten zoals zonnepanelen vinden.
Contact
Dus, wil jij ook een laadpaal laten plaatsen om van al zijn voordelen te kunnen genieten? Neem dan nu contact met ons op! Heb je nog vragen over laadpalen? Ook dan kun je gerust contact met ons opnemen, en dan bekijken we samen met jou wat we voor jou kunnen betekenen!