Een Eigen Laadpaal Thuis​

Photo_1616333072439

Een eigen laadpaal thuis

De voordelen en de kosten

Elektrische auto’s zijn aan een opmars bezig, en dat is niet zonder reden. Elektrische auto’s zijn namelijk veel milieuvriendelijker dan auto’s die op benzine of diesel rijden. Ook kost een oplaadbeurt van een elektrische wagen in de meeste gevallen minder dan een tankbeurt van een wagen die op brandstof rijdt. Aangezien elektrische auto’s tot voor kort een hoger prijskaartje dan auto’s op brandstof hadden, twijfelden veel mensen nog over de aankoop van een elektrische auto en een bijhorende laadpaal. Elektrische wagens zijn tegenwoordig echter veel goedkoper geworden, en daarom is het nu misschien wel het moment om een elektrische wagen en een laadpaal aan te kopen. Maar hoeveel kost zo’n laadpaal eigenlijk, en wat zijn de voordelen ervan? We beantwoorden het in dit artikel!

Elektrische auto thuis opladen: de voordelen

Met een elektrische auto kun je niet naar elk tankstation gaan, maar toch zijn er verspreid over heel Nederland veel laadpalen voor elektrische auto’s. Misschien stel je je daarom de volgende vraag: “waarom zou ik thuis een laadpaal voor elektrische auto’s laten plaatsen?”.

Met een laadpaal kun je geld besparen

Het eerste voordeel van thuis een elektrische auto opladen met een laadpaal, is dat je zo kosten kunt besparen. Een laadpaal die je thuis laat plaatsen, gebruikt namelijk dezelfde energie die je ook gebruikt om bijvoorbeeld je smartphone op te laden. Dat betekent dat je niet afhankelijk bent van de prijsschommelingen van de leveranciers van energie. Maar dat is niet de enige reden waarom je geld bespaart met een eigen laadpaal, door thuis een laadpaal te hebben moet je namelijk geen elektriciteit gebruiken om naar een laadpaal te rijden.

Met een laadpaal kun je tijd besparen

Met een eigen elektrische laadpaal kun je niet alleen geld, maar ook veel tijd besparen. Een elektrische auto moet namelijk een tijdje opladen. Dat kan lastig zijn, omdat je daardoor lang moet wachten bij een laadpaal. Als je echter een eigen laadpaal hebt, ondervind je daar geen last van. Dan kun je je auto immers laten opladen terwijl je slaapt, eet of andere dingen in je huis doet.

De nadelen van het opladen van een elektrische wagen via een stopcontact

Gewone stopcontacten zijn niet gemaakt voor lange oplaadbeurten van elektrische wagens. Deze stopcontacten zijn immers gemaakt om kleinere apparaten op te laden of van stroom te voorzien, denk hierbij aan een smartphone en een televisie.

Autobouwers voorzien vaak adapters en speciale kabels waarmee je je elektrische wagen via het stopcontact kun opladen. Op deze manier een elektrische auto opladen duurt echter lang en is lang niet zo veilig als een laadpaal. Door je elektrische auto via het stopcontact op te laden vergroot je namelijk de kans op oververhitting waardoor je auto en huis in brand zouden kunnen schieten. Naast voordelig en tijdbesparend, is een eigen laadpaal dus ook nog eens veiliger.

Wat zijn de kosten van een eigen laadpaal?

Hierboven vertelden we je al alle voordelen van een eigen laadpaal, maar hoeveel kost zo’n laadpaal eigenlijk? Wel, de prijs van een laadpaal varieert tussen de 600 en 1500 euro. Uiteraard stijgt je energiefactuur ook drastisch wanneer je een laadpaal laat plaatsen en er je elektrische auto oplaadt. Deze stijging wordt echter gecompenseerd door het feit dat je niet meer hoeft te gaan tanken. Je elektrische auto opladen kost zo’n 750 euro per jaar, met een wagen die op brandstof rijdt ben je in diezelfde periode ongeveer 1200 euro kwijt. Een groot verschil dus!

Wat zijn de kosten van een eigen laadpaal thuis te laten installeren?

Hierboven vertelden we je al alle voordelen van een eigen laadpaal, maar hoeveel kost zo’n laadpaal eigenlijk? Wel, de prijs van een laadpaal varieert tussen de 600 en 1500 euro. Uiteraard stijgt je energiefactuur ook drastisch wanneer je een laadpaal laat plaatsen en er je elektrische auto oplaadt. Deze stijging wordt echter gecompenseerd door het feit dat je niet meer hoeft te gaan tanken. Je elektrische auto opladen kost zo’n 750 euro per jaar, met een wagen die op brandstof rijdt ben je in diezelfde periode ongeveer 1200 euro kwijt. Een groot verschil dus!

Wie betaalt de laadpaal, en zijn er subsidies?

Ben je een particulier, en wil je een elektrische wagen en/of één laadpaal? Dan gaan we je misschien moeten teleurstellen. Vandaag de dag zijn er namelijk nog geen subsidies voor laadpalen in Nederland. Sommige gemeenten, steden en lokale instanties kunnen wel helpen met vergoedingen en voordelige leningen.

Ben je een werknemer en krijg je een bedrijfsauto? Dan hebben we voor jou goed nieuws! Wanneer je een elektrische auto krijgt van je werkgever, moet deze immers niet alleen betalen voor de auto zelf maar ook voor de installatie van een laadpaal en de aanpassingen aan de meterkast.

Onze conclussie

een laadpaal is op (bijna) alle vlakken voordelig

Aangezien het klimaat steeds meer opwarmt, moeten we actie ondernemen om onze toekomst en de toekomst van onze kinderen beter te maken. Daarom zijn investeringen in laadpalen en elektrische auto’s een zeer goed idee. Maar de opwarming van het klimaat is niet de enige reden voor de aanschaf van een laadpaal en een elektrische auto. Aangezien de brandstofprijzen vandaag de dag uit de pan swingen, is het namelijk ook gewoon goedkoper om een elektrische auto en een laadpaal aan te kopen. Indien de auto van de zaak is, hoef je niet eens te betalen voor die laadpaal en die elektrische wagen. Kortom: een elektrische wagen en een eigen laadpaal zijn op bijna alle vlakken voordelig voor jou en de planeet!

Zo, in deze blog gaven we je veel informatie over laadpalen en elektrische wagens. Wil je nog meer info? Dan kun je eens een bezoekje brengen aan onze website, daar kun je ook informatie vinden over onze andere groene producten zoals zonnepanelen.

Contact

Dus, wil jij ook een laadpaal laten plaatsen om van al zijn voordelen te kunnen genieten? Neem dan nu contact met ons op! Heb je nog vragen over laadpalen? Ook dan kun je gerust contact met ons opnemen, en dan bekijken we samen met jou wat we voor jou kunnen betekenen!